Nevertex

Reijo Kinnunen Nevertexin uudeksi omistajaksi – kehityssuunnitelmissa oma verkkokauppa

Reijo Kinnunen Nevertexin uudeksi omistajaksi – kehityssuunnitelmissa oma verkkokauppa

12.02.2021

– Nevertexin vahvuuksia ovat hyvät ja pitkät asiakassuhteet marketteihin omalla neulebrändillä sekä pitkäaikaiset yhteistyökumppanuudet suomalaisten brändien neulevalmistajana. Kasvupotentiaalia löytyy ja lähden luottavaisin mielin kehittämään yritystä eteenpäin, Kinnunen toteaa. Neulevalmistaja Nevertexin uusi omistaja Reijo Kinnunen (KTM, HHJ) on erikoistunut strategiseen johtamiseen ja hallitustyöskentelyn kehittämiseen. (Kuva Malena Haglund)
– Nevertexin vahvuuksia ovat hyvät ja pitkät asiakassuhteet marketteihin omalla neulebrändillä sekä pitkäaikaiset yhteistyökumppanuudet suomalaisten brändien neulevalmistajana. Kasvupotentiaalia löytyy ja lähden luottavaisin mielin kehittämään yritystä eteenpäin, Kinnunen toteaa. Neulevalmistaja Nevertexin uusi omistaja Reijo Kinnunen (KTM, HHJ) on erikoistunut strategiseen johtamiseen ja hallitustyöskentelyn kehittämiseen. (Kuva Malena Haglund)

Kotimainen neulevalmistaja Nevertex Oy siirtyy 8.2.2021 yrityskaupan myötä Reijo Kinnusen omistukseen. Kinnunen on ostanut yrityksen koko osakekannan aiemmilta omistajilta Hannu ja Vuokko Kottarilta sekä Ismo Wörliniltä.

Nevertex on toiminut Yli-Ullavassa vuodesta 1986 alkaen. Yritys valmistaa neuleasusteita jälleenmyyjille, liikelahjoiksi ja yrityksille. Nevertexillä on myös oma Tuohimäki-neulebrändi, jota myydään laajasti suomalaisissa marketeissa.

Päätuotteena ovat pipot, nyt ja yli 30 vuoden ajan. Onkin sopivaa, että Kinnunen juhlistaa yrityskauppaa painamalla päähän Nevertexin oman neulebrändin Tuohimäen pipon.

Omistajuuden lisäksi Kinnunen aloittaa Nevertexin uutena kehitysjohtajana maaliskuussa.

- Odotan innolla uusiin työkavereihin tutustumista! Tiedän jo, että Nevertexillä työskentelee upeaa porukkaa. Meillä on suunnitelmissa muun muassa luoda Nevertexin omalle Tuohimäki-neulebrändille verkkokauppa. Trendit ovat meidän puolella, sillä ihmiset ovat entistä kiinnostuneempia kotimaisista ja ekologisista tuotteista. Kulutustavaratuotteisiin suhdanteiden heittelytkään eivät juuri vaikuta, Kinnunen toteaa.

Kinnunen on toiminut aiemmin yrittäjänä ravintola-alalla ja vaatteiden tukkukaupan parissa. Viimeiset kolme vuotta hän on työskennellyt Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEK:in yrityskehittäjänä, jossa työ loppuu helmikuussa, kun Kinnunen siirtyy Nevertexille töihin.

Yritysosto on ollut Kinnusen haaveena jo pidemmän aikaa ja Nevertexin yrityskauppaakin valmisteltiin vuoden verran. Hinnasta päästiin sopuun viime kesänä ja syksyllä rahoittajat näyttivät vihreää valoa, jonka jälkeen alkoi Kinnusen tiivis tutustumisjakso yrityksen toimintaan.

Tuohimäki-mallisto on tarjolla jälleenmyynnistä kiinnostuneille myymälöille ja verkkokaupoille. Jatkossa suunnitteilla on luoda myös oma verkkokauppa Tuohimäelle.
Tuohimäki-mallisto on tarjolla jälleenmyynnistä kiinnostuneille myymälöille ja verkkokaupoille. Jatkossa suunnitteilla on luoda myös oma verkkokauppa Tuohimäelle.

- Parin päivän päästä tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun soitin Hannu Kottarille ensimmäistä kertaa. Melko pian osallistuin jo hallituksen kokouksiin ja vakuutuin yrityksen toiminnasta. Koronapandemia on tietenkin vaikuttanut kauppaneuvotteluihin, sillä se teki rahoittajat varovaiseksi, Kinnunen kertoo.

Yrityskaupan tarkoituksena on varmistaa, että Nevertexin toiminta jatkaa hyvällä kasvupolulla ja kehittyy uuden kehitysjohtajan ja hallituksen sekä pitkän ja monipuolisen kokemuksen omaavan johtoryhmän käsissä.

Nevertexin toimitusjohtajana jatkaa Lotta Rajala, tuotepäällikkönä jatkaa Terttu Harsunen ja tehdaspäällikkönä Anna-Liisa Harju. Hannu Kottari toimii maaliskuun alusta alkaen osa-aikaisena teknisenä asiantuntijana.

- Haluan uutena omistajana ja yrittäjänä kiittää Vuokkoa, Hannua ja Ismoa kaikesta siitä työstä, mitä he ovat vuosien aikana tehneet Nevertexin menestyksen eteen. Lähden luottavaisin ja avoimin mielin kehittämään yrityksen toimintaa. Nevertexin toiminnan filosofiaan kuuluvat vahvasti kotimaisuus, vastuullisuus ja asiakasta lähellä toimiminen. Näitä arvoja haluan vaalia jatkossakin, Kinnunen toteaa.


Ensimmäinen mallisto syntyi perustajan veljen ideasta ja pipovalmistajien puutteesta


Nevertexin kolmen aiemman omistajan tunnelmat ovat hieman haikeat, mutta jokainen heistä uskoo yrityksellä olevan valoisa tulevaisuus ja hyvät kehitysnäkymät edessä. Ennen kauppakirjan allekirjoitusta kolmikko muistelee vuosikymmenten matkaa tekstiilialalla.

- Yli 30 vuotta on pitkä aika. Tyhjästä lähdettiin ja kasvettiin rauhalliseen tahtiin tunnetuksi neulevalmistajaksi. Konepuoli on ollut itselle läheinen asia ja koneistoa onkin uusittu tasaisesti. Se on avannut uusia mahdollisuuksia tuotantoon ja nostanut kapasiteettia, Nevertexin toinen perustaja ja aiempi omistaja Hannu Kottari summaa.

Hannu Kottari aloitti päätoimisen työskentelyn Nevertexin palkkalistoilla neljä vuotta yrityksen perustamisen jälkeen 90-luvun alussa. Nevertexin toinen perustajaomistaja Vuokko Kottari oli yrityksen ensimmäinen työntekijä 80-luvulla.

- Nevertex perustettiin siksi, että saimme minulle töitä – vaikka en koskaan haaveillut yrittäjyydestä. Veljeni Jouko toimi 80-luvulla Lassien edustajana ja Nevertexin alussa teimme rahtitöitä Lassielle. Toiminta jalostui pian pipojen valmistukseen, kun veli lupasi myydä kaikki pipot mitä saan tehtyä. Siitä lupauksesta syntyi ajatus tehdä oma pipomallisto, Vuokko Kottari kertoo yrityksen alkuajoista.

80-luvun loppupuolella Suomessa oli Vuokko Kottarin mukaan pulaa pipojen valmistajista ja kova tarve kotimaisille laadukkaille pipoille. Ensimmäisessä Nevertexin mallistossa oli 10 erilaista pipoa, tänä päivänä malliston laajuus on moninkertainen.

Nevertexin oman neulebrändin Tuohimäen inspiraationamme on kotimaan puhdas luonto.
Nevertexin oman neulebrändin Tuohimäen inspiraationamme on kotimaan puhdas luonto.

Innostunut henkilöstö toi menestyksen ja auttoi vastoinkäymisten läpi


Alkuaikoina Nevertexillä oli myös ulkoiluvaatteiden maahantuontia, mutta nykyään Nevertexin kaikki neuletuotteet valmistetaan kotimaisena työnä Yli-Ullavassa.

- 35 vuodessa Nevertex on kehittynyt paljon. Tämä on ollut hienoa aikaa, vaikka aina ei olekaan ollut niin helppoa. Vastoinkäymisiä on ollut vuosien aikana, mutta ne on tehty voitettavaksi, Vuokko Kottari toteaa.

Vuokko teki neulealalla pitkän uran ja jäi Nevertexistä eläkkeelle vuoden 2019 lopussa. Hänen mielestään Nevertexin vuosikymmenien menestyksen avaintekijä on aina ollut osaava ja innostunut henkilöstö. Saman ajatuksen jakavat kaikki yrityksen aiemmat omistajat.

- Nevertexissä on hyvä työyhteisö. Henkilöstö on erittäin motivoitunutta ja puhaltaa yhteen hiileen. Toivon valoisaa jatkoa yritykselle ja koko työyhteisölle, Ismo Wörlin summaa yrityskaupan tunnelmia.

Wörlin aloitti Nevertexin kolmantena omistajana 90-luvun alkupuolella. Hän työskenteli vuoden 2019 loppuun asti Nevertexissä myynnin ja markkinoinnin tehtävissä.

- Nevertexillä työskentelyssä parasta oli oma vapaus ja mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Tärkeintä on, että tulee myyntiä, mutta työ on tietenkin aina tiimityöskentelyä. Jos ei saada myyntiä, ei tarvitse tehdä tuotteita – jos taas ei ole hyviä tuotteita, ei myöskään ole mitä myydä, Wörlin summaa.

Lopuksi aiemmat omistajat haluavat vielä kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita ja asiakkaita yhteisistä vuosikymmenistä.

- Erityisesti kiitos siitä, että Nevertexin asiakkaat haluavat panostaa kotimaisiin neuletuotteisiin. On tärkeää, että tuemme toinen toisiamme ja uskomme jatkossakin kotimaiseen tuotantoon, Hannu Kottari sanoo.

Vaikka aiemmat omistajat kokevat luopumisen haikeutta, he haluavat antaa siirrosvaiheessa kaiken tuen uudelle omistajalle Reijo Kinnuselle.

- Nevertexillä on osaava henkilökunta ja hyvät tulevaisuuden näkymät. Olemme tyytyväisiä, että uusi innostunut yrittäjä löytyi läheltä, Hannu Kottari toteaa.

Jaa somessaTutustu tuotteisiimme