Nevertex

Olemme saaneet rahoitusta Euroopan Unionilta

Olemme saaneet rahoitusta Euroopan Unionilta

30.09.2023

Olemme saaneet rahoitusta Euroopan Unionilta tähän projektiin.
Projektin tavoitteena oli vähentää hiilijalanjälkeä ja edistää kiertotaloutta.

Viime vuonna aloitimme tuotannossamme merinovillan sivuvirtojen lajittelun. Lajittelimme ne neljään eri sävyryhmään. Poistimme neuloksista kaiken muun materiaalin, esim. kumilangat ja vetolangat. Tavoitteena oli täysin puhdas merinovilla, josta voisimme valmistaa uutta lankaa ilman värjäystä jolloin langan sävy muodostuisi sekoitukseksi kierrätettyä materiaalia.

Keväällä 2023 olimme saaneet materiaalia kerättyä niin paljon että ensimmäinen sävy päätettiin lähettää avattavaksi Lounais-Suomen Jätehuollolle, jolla oli jo kokemusta villakuidun avaamisesta. Näin syntyi meidän oma uusi kuitu rMerino.

Pirtin kehräämöllä oli jo aikaisemmin kehrätty Lounais-Suomen Jätehuollon avaamasta kuidusta lankaa. Pirtin kehräämö liittyi mukaan projektiimme ja lisäsi kuituumme suomenlampaan villaa. He kehräsivät meille uuden mielenkiintoisen kierrätyslangan. Lankaa ei värjätty, vaan sävy tulee kierrätetystä merinosta ja suomenlampaasta.

Ennen neulontaa kertasimme uuden kierrätyslankamme vielä ohuen 100%merinovillalangan kanssa. Näin kokonaisuus sisältää 50% suomenlammasta, 25% uutta merinovillaa ja 25% rMerinoa. Tästä uudesta materiaalista valmistetut tuotteet - lapaset ja pipo - ovat nyt saatavilla verkkokaupastamme.

Kiitos Niemi-Erkkilän lammastilalle Lohtajalla mahdollisuudesta kuvata uusia tuotteita viihtyisässä ympäristössänne. Kuvassa Saija Niemi-Erkkilä ja tilan suomenlampaita.

Jaa somessaTutustu tuotteisiimme