Nevertex

Pese neuleasusteet oikein – 12 askeleen muistilista

Pese neuleasusteet oikein – 12 askeleen muistilista

17.04.2021

Tiedätkö, miten pestään oikeaoppisesti neuleasusteet, kuten esimerkiksi pipot, lapaset ja kaulahuivit?

Moni pesee neuletuotteensa virheellisesti, jolloin pahimmillaan tuote voi mennä peruuttamattomasti pilalle.

Väärä pesutapa johtuu usein tietämättömyydestä tai arjen kiireestä, joten päätimme olla asiakkaillemme avuksi ja antaa helpot ohjeet neuletuotteidemme huoltoon. Muistathan, että kaikki valmistamamme neuletuotteet ovat konepestäviä.

Pesemällä neuleasusteet näiden ohjeiden mukaan pidennät tuotteen käyttöikää, pidät neuloksen hyväkuntoisena ja värisävytkin pysyvät kauniin kirkkaina.

Näin peset neuleasusteet oikein


 1. Jos pipossa, lapasissa tai muussa neuleasusteessa on taite, avaa se suoraksi.
 2. Tuotteen sisällä olevaan pesuohjelappuun on merkitty tuotteen pesulämpötila. Neuleen pesulämpötila on yleensä 30- 40 °C.
 3. Neuleet pestään koneessa aina ns. villaohjelmalla, eli neuleille tarkoitetulla hellävaraisella pesuohjelmalla. Pesulämpötilamerkin alla oleva viiva tarkoittaa, että pesuohjelman on oltava hellävarainen.
 4. Käytä pesuaineena hienopesuainetta. Älä käytä valkaisuaineita. Monissa pesuaineissa ja tahranpoistoaineissa on maininta, etteivät ne sovi villalle.
 5. Huuhteluaineen käyttö on tarpeellinen ainoastaan akryylituotteille, joista huuhteluaine poistaa sähköisyyttä.
 6. Pese neuleet erillään tai nukkaamattomien, samanväristen tuotteiden kanssa. Muuten yllätyksenä voi olla koneellinen riemunkirjavia vaatteita.
 7. Konepestäville tuotteille ei suositella käsinpesua. Käsinpesu ei ole hellävarainen pesutapa, koska käsinpesussa usein väännellään ja käännellään tuotetta.
 8. Pesun jälkeen tuote muotoillaan, eli oiotaan suoraksi. Neuleasusteen taitteet pidetään edelleen avoimina ja tuotteeseen vedetään kevyesti mittaa. Älä venytä tuotetta leveyssuunnassa.
 9. Tuote kuivataan tasolla ilmavassa paikassa tai kuivauskaapissa miedolla lämmöllä. Kuivauskaapissa tuotetta ei saa ripustaa niin, että se venyy leveyssuunnassa märkänä ja raskaana.
 10. Älä laita neuletuotteita kuivausrumpuun. Kuivausrumpu tuhoaa varmasti herkän neuletuotteen.
 11. Neuleet tarvitsevat harvoin silitystä, mutta osalle materiaaleista sen voi tehdä pesuohjeessa olevan lämpötilan mukaisesti. Polypropeenivuorillisissa tuotteissa täytyy välttää raudan osumista polypropeeniin. Polypropeeni tuhoutuu silitettäessä.
 12. Kun neuletuote on kuiva, pörhistä sitä vähän esimerkiksi ravistelemalla tupsua ja käännä neuleessa mahdollisesti olevat taitteet takaisin paikoilleen.
Kun maltat noudattaa näitä ohjeita, neuleasusteesi on puhdas ja muotonsa säilyttänyt, jolloin se lämmittää sinua vielä pitkään!

Share on social mediaGet to know our products