Mössor

Våra huvudprodukter är högkvalitativa beanies och stickade mössor till återförsäljare. Vårt breda sortiment av inhemska mössor innehåller t.ex. mössor för barn, ungdomar och vuxna samt mössor gjorda av trikå, stickade mössor, balaklavor, skidmössor, yllemössor, tofsmössor, hip hop mössor, slalom mössor och mössor med logo eller text.

Vår kollektion av beanies och stickade mössor är bred. Vi erbjuder flera olika modeller samt ett brett utbud av material och färger. Vid behov skräddarsyr vi mössorna enligt dina önskemål. Stickningen, mönstret, ytan, tofsen, broderingen eller annan märkning är upp till dig att välja.

Vilken stil kan mössan ha?


Vår kollektion har ett brett sortiment av olika slags modeller i mössor. Den kan vara rak, med eller utan kant. Höjden på mössan kan vara lång eller kort och formen förgrenad eller luva. Förutom bas modellerna kan våra mössor också vara av Inca- eller Peru-stil, med eller utan öronlappar eller flätor, eller öronformade som skidmössorna. Förutom dessa modeller har vårt sortiment även huvor för både barn och vuxna. Bekanta dig med vår kollekion på nätet och hitta den rätta huvudbodnaden till just ditt företag eller förening.


Vad är en högklassig mössa gjord av?


En välgjord mössa är en summa av flera olika faktorer. I tillverkning av våra mössor använder vi alltid material av första klass. Hur den slutliga produkten ser ut har också att göra med både stickningen och mönstret på ytan, vilket vi tar hänsyn till då vi designar och tillverkar produkten.

Material


Vi använder alltid högklassiga och säkra material till alla mössor vi tillverkar. Vi har ett stort urval av olika material. Till exempel tillverkar vi mössor av dessa material:

Merinoull både på insidan och utsidan eller endast utsidan. Egenskaperna med merinoulls tillverkade mössor är högkvalitet, varm, tål maskintvätt, behaglig och mjuk. Merinoull är den kvalitets medvetnes val.

Ylle-akryl (ylleblandning) sys oftast endast på utsidan och med bomull, polypropen eller polyester som foder. Ylle-akryl är vårt mest använda ytmaterial och har därför det största urvalet av färger. Ylle-akryl tål maskintvätt och kombinerar fina egenskaper från både ull och akryl och därför är den; varm, luftig, lätt och förmånligare än ylle.

Akryl kan användas i hela mössan eller bara som material på ytan. Mössor som vi tillverkar av akryl tål maskintvätt, de är luftig, lätt, förmånlig och enkel att vårda.

Bomull kan användas i hela mössan eller som foder med annat material på ytan. Mössor som är tillverkade av bomull tål maskintvätt, de är hållbara, mjuka och behagliga och deras färgskala är bred.

Bambuviskos använder vi mestadels i huvor för insidan av mössor. Huvor gjorda av bambuviskos är behagliga, mjuka, hållbara, de andas och håller sin form. Av polypropen tillverkar vi huvor men det används också ofta som fodermaterial. Polypropen tål maskintvätt, transporterar fukt och håller huden torr. Vi använder polyester som fodermaterial i fleece eller bioaktivt frotte.

Proline-vindslå kan användas som mellan foder i alla fodrade mössor. Proline är laminerat med töjbart och elastiskt polyestertrikå som gör att det är vindtät och andas väl. FinnFill är polyestertrikå som används i barnshuvor och i öronformade mössor som värmande mellanfoder. Bomullstrikåarna vi använder kommer från inhemska producenter. Vi tillverkar våra trikåmössor och barnshuvor av detta material.

Mössornas trikå och andra faktorer


Till den slutliga produkten påverkar inte bara materialen den är gjord av, utan också av trikån, mönstret och ytan. Ytan av mössan kan vara färöstil, mönsterstickat, resårstickat, mosstickat eller flätad. Mönster alternativen är oändliga t.ex. olika tjocklekar i ränder och text, flera olika färger melerade eller enkla släta enfärgade. Stickningen kan vara t.ex. tajt, töjbart men uppstående patent, mjukt med fallande lättsam stickning, rejäl och varm flätmaskinstickning eller vacker och färgglad jacquard stickning. Mössorna kan också göras med eller utan tofs och tofsmodellerna är många. På barnens huvor och mössor är oftast ett reflexband sytt vid hjässan eller på öronlapparna och banden. För att få lite extra till mössans utseende kan man lägga till märken eller brodyr. Märket kan antingen vara fastsybart på framsidan, vid sömmen eller över kanten. Största delen av våra mössor kan även boderas på.

Material

Mössornas trikå

och andra faktorer


Vårt breda sortiment av inhemska mössor